- ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ «ΆΣΤΑ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΞΑΝΑΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ»

- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ  & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΠΟΥΚΑΛΙΩΝ

- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ  & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΤΗΛΩΝ

 

Στα πλαίσια του 2ου Νυχτερινού Αγώνα  ''KallitheaNightRun 2017''  που θα πραγματοποιηθεί στην Καλλιθέα, ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας ο οποίος διοργανώνει τον αγώνα, με την Αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας, σε συνεργασία με την «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», θα εφαρμόσουν για πρώτη φορά από κοινού εθελοντικά προγράμματαμε κοινωνικό και περιβαλλοντικό όφελος. 

Συγκεκριμένα το ''KallitheaNightRun 2017''υιοθετεί τηνδράση συλλογής και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά για καλό σκοπό». Η ιδέα της πρωτοβουλίας αυτής - μέσω της οποίας μόνο το 2016 συλλέχθηκαν και προωθήθηκαν περίπου 4000 ζευγάρια παπούτσια- στηρίζεται στο γεγονός ότι δεν έχουν όλοι την ίδια δυνατότητα να αγοράσουν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, όμως όλοι έχουν ίσα δικαιώματα στην άθληση. Σε αρκετά αθλητικά γεγονότα του εξωτερικού εφαρμόζονται αντίστοιχα προγράμματα με περιβαλλοντικό και κοινωνικό σκοπό.

Κάθε ένας συμμετέχων ή ευαισθητοποιημένος πολίτης θα μπορεί να προσφέρει τα χρησιμοποιημένα σε καλή κατάσταση αθλητικά του παπούτσια. Στη συνέχεις μετά από διαλογή, ορισμένα από τα παπούτσια αυτά θα προωθηθούν στις κοινωνικές δομές του Δήμου Καλλιθέας κι άλλα θα προωθηθούν σε δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Επιπλέον διοργανώνεται το εθελοντικό πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών με στόχο να συμβάλει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της διοργάνωσης και στο γρήγορο καθαρισμό και άνοιγμα των δρόμων.Στην αφετηρία/τερματισμό του αγώνα αλλά και στον ενδιάμεσο σταθμό βοήθειας των δρομέων θα τοποθετηθούν  κάδοι ανακύκλωσης για τα πλαστικά μπουκάλια που θα χρησιμοποιούν οι δρομείς. Εθελοντές θα συμμετέχουν στη συλλογή των πλαστικών μπουκαλιών. Η συλλεγόμενη ποσότητα πλαστικού θα προωθηθεί για ανακύκλωση μέσω της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Καλλιθέας. 

Τέλος με σκοπό την ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων αλλά κι όλων των δημοτών της Καλλιθέας, θα εφαρμοσθεί  και το εθελοντικό πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης φορητών ηλεκτρικών στηλών σε συνεργασία με την ΑΦΗΣ. Τόσο οι συμμετέχοντες όσο και καθένας θα μπορεί να φέρει τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες στους ειδικούς κάδους συλλογής της ΑΦΗΣ. Η ΑΦΗΣ λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο τη συλλογή και ανακύκλωση φορητών μπαταριών προκειμένου να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι, όπως προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή και Ελληνική Νομοθεσία.