Σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων μαζικού αθλητισμού εκτός σταδίων χωρίς περιορισμό στον αριθμό των συμμετεχόντων και χωρίς να υφίστανται περιορισμοί στο πλαίσιο της πανδημίας.

 

 

 

Ο αγώνας πραγματοποιείται σε διαδρομή 2,5 χλμ με επαναλαμβανόμενες στροφές αναλόγως της απόστασης που έχετε επιλέξει. Όλες οι διαδρομές έχουν επίσημη πιστοποίηση από την IAAF.

 

 

 

 

 

 

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση.

Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή – τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες – σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

Σταθμοί Υποστήριξης

Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων.

Εμφιαλωμένο νερό και ισοτονικά ποτά θα διατίθενται, στην Εκκίνηση, στα 2,5 χλμ., στα 5 χλμ και στον Τερματισμό.

 

Χιλιομετρικές Ενδείξεις

Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

 

Κέντρο Εγγραφών- Παράδοσης Αριθμών συμμετοχής

Τόπος: Πλατεία Τζιτζιφιών

Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας: Την ημέρα του αγώνα δρόμου από τις 10:00 έως τις 18:00

Οι αθλητές οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά και μόνο από το Κέντρο Εγγραφών τον αριθμό συμμετοχής τους, το chip χρονομέτρησης καθώς και το υπόλοιπο υλικό της διοργάνωσης.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εγγραφές την ημέρα των αγώνων δε θα πραγματοποιούνται.

 

Δείτε περισσότερα εδώ.

Γενική αναφορά στο κλίμα της Καλλιθέας

Τα κύρια χαρακτηριστικά του μεσογειακού κλίματος της Καλλιθέας είναι το ζεστό και ξηρό καλοκαίρι από τα μέσα του Μαΐου ως τα μέσα του Σεπτεμβρίου, ο βροχερός αλλά ήπιος χειμώνας από τα μέσα του Νοεμβρίου ως τα μέσα του Μαρτίου και οι δύο ενδιάμεσες μεταβατικές εποχές οι οποίες εμφανίζονται, το Φθινόπωρο κατά το μήνα Οκτώβριο και η Άνοιξη κατά το μήνα Απρίλιο.

Οι γενικοί άνεμοι είναι κυρίως ελαφροί. Οι πολύ ισχυροί άνεμοι στην Καλλιθέα είναι σπάνιοι.

Ο καθαρός ουρανός και η χαμηλή μέση τιμή της βροχόπτωσης είναι ακόμη ένα βασικό χαρακτηριστικό του καιρού της Καλλιθέας.